Βιογραφικό Ψυχιάτρου

Αρχική/Βιογραφικό Ψυχιάτρου

Η ιστορία μου:

Τελείωσα το σχολείο το 1991, στο 3ο Λύκειο Τρικάλων. Από το 1992 έως το 1998 φοίτησα στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης.
 
Τον Ιούνιο του 1998 έλαβα το πτυχίο μου από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Οκτώβριο του 1998 ορκίστηκα Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού (Ανθυπίατρος) του Στρατού Ξηράς.
 
Στη συνέχεια μετακινήθηκα στην Αθήνα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου παρέμεινα για ένα χρόνο για εκπαίδευση. Έπειτα ήρθε η ώρα για την πρώτη μου μετάθεση, που ήταν στην Μυτιλήνη, όπου υπηρέτησα για ένα χρόνο ως ιατρός Μονάδας και στη συνέχεια μετατέθηκα στη Λαμία για ακόμα ένα χρόνο, όπου υπηρέτησα ως ιατρός του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου.
 
Το 2002 άρχισα την εκπαίδευσή μου στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Για ενάμιση χρόνο εκπαιδεύτηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έπειτα στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Γεννηματάς για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια.
 
Η κλινική είχε πολύ δουλειά, αλλά με τη βοήθεια των επιμελητών μου απέκτησα πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις πάνω στη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων. Ταυτόχρονα με την άσκηση της ειδικότητας παρακολούθησα, για δύο χρόνια, έναν εκπαιδευτικό κύκλο στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, που αντικείμενό του ήταν η Οικογενειακή Θεραπεία.

Επίσης, για άλλα δύο χρόνια παρακολούθησα κύκλο μαθημάτων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας. Ταυτόχρονα με την ειδικότητά μου είχα αρχίσει την εκπόνηση της Διδακτορικής μου Διατριβής, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

” Όλα αυτά τα χρόνια με έχουν εμπιστευθεί εκατοντάδες άνθρωποι, που με επισκέφθηκαν είτε στο ιατρείο μου είτε στην κοινωνική δομή που εργάζομαι. Πάντα προσπαθώ να λειτουργώ με υπευθυνότητα, επιστημονική συνέπεια και σεβασμό προς τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου.”

 

“Θα χαρώ να γνωριστούμε από κοντά.”

Dr. Απόστολος Αποστολίκας

Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής

Το 2007 έδωσα εξετάσεις και έλαβα τον Τίτλο της Ψυχιατρικής Ειδικότητας. Μετά το πέρας της ειδικότητάς μου μετατέθηκα στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υπηρέτησα για ένα χρόνο και στη συνέχεια αποστρατεύτηκα.
 
Παράλληλα άνοιξα το ιδιωτικό μου ιατρείο στα Τρίκαλα που λειτουργεί από το 2007 και άρχισα να εργάζομαι στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας που ανήκει στην ΜΚΟ “Αποστολή” της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην παρούσα φάση είμαι επιστημονικός υπεύθυνος της δομής.
 
Επίσης εργάστηκα για ένα χρόνο σε ιδιωτική ψυχιατρική της Λάρισας. Το 2009 ολοκλήρωσα τη Διδακτορική μου Διατριβή με Άριστα και ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
Επίσης, από το 2010 έως το 2012 εκπαιδεύτηκα στη Βραχεία Ψυχοδυναμική Θεραπεία (STAPP). Από το 2011 και για δυόμιση χρόνια, περίπου, εργάστηκα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Τρικάλων, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω εξαίρετους συναδέλφους, αλλά και πολλούς συμπολίτες μου που χρειάστηκαν τη βοήθειά μου.
 
Τέλος, το 2016 άνοιξα το ιατρείο μου στην Καρδίτσα που τώρα πια λειτουργεί σε νέα διεύθυνση (Χατζημήτρου 18, στον 2ο όροφο).

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

“Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας, οι σχέσεις με τους άλλους, ο πόνος και η δυσφορία που νιώθουμε… μπορούν να διερευνηθούν”

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό.